een boeiende plek voor diverse stages

Buurtwerk 't Lampeke biedt jaarlijks plek aan heel wat stagiairs (V/M) uit verschillende opleidingen. We vinden het belangrijk om onze werking open te stellen voor mensen, die werkervaring willen opdoen tijdens hun opleiding. Soms gaat het over korte stages, soms zijn ze langdurig. Je vindt bij elke deelwerking meer informatie (o.a. over het systeem van proefdagen) en contactgegevens.

 

 

Wij organiseren ook elk jaar een instapweekend.  Als stagiair(e) neem je deel aan dit jaarlijkse instapweekend. Dit maakt deel uit van je stage in de werking, ook als je tijdens een andere periode van het schooljaar stage loopt. Dit weekend gaat telkens door in de maand oktober. Het is zeker de moeite waard en biedt je op een korte en krachtige manier een inzicht in onze werking en onze manier van werken.  Op een actieve en intensieve manier krijg je achtergrondinformatie over kansarmoede en de visie van werken binnen buurtwerk ’t Lampeke. Er zijn getuigenissen van mensen uit kansarmoede, we spelen een ervaringsspel rond kansarmoede en leren de buurt kennen via een uitgebreide buurtwandeling. We staan ook stil bij het belang van een goede begeleidershouding en het werken in betrokkenheid en samen met mensen in kansarmoede.

 

Het instapweekend is tegelijk een fijne manier om kennis te maken met andere stagiairs en vrijwilligers en met de personeelsploeg.Het weekend is gratis en gaat door in de eigen lokalen. Er wordt ook 's avonds doorgewerkt na het avondeten.

 

Voor het schooljaar 2023- 2024 gaat het instapweekend door zonder overnachting. Hier vind je de folder met alle informatie.