Steunen?

Buurtwerk ‘t Lampeke krijgt als organisatie heel wat steun van sympathisanten en vrijwilligers. Deze steun wordt enorm gewaardeerd en is meer dan nodig om de werking verder uit te bouwen. Er zijn enkele mogelijkheden om dit te doen.

Interessant om te weten: www.donorinfo.be publiceert onafhankelijke en gecontroleerde informatie over de financiële middelen van goede doelen, die personen in nood helpen. Ook onze buurtwerking publiceert in alle transparantie de gegevens op deze website. Klik op onderstaand logo en je komt op onze projectfiche terecht.

.  

Wat kan jij allemaal doen om ons te steunen: we geven je 4 mogelijkheden. Heb je zelf een ander idee. Contacteer ons zeker.

1. Pand 57

Momenteel zetten we volop in op de renovatie van Pand 57. Dit pand in de Riddersstraat 57 wordt het nieuwe buurthuis van onze buurtwerking. In het voorjaar van 2024 openen we hier de deuren van ons vernieuwde buurthuis en verhuizen we van ons huis in de Riddersstraat 147. We zoeken hiervoor nog heel wat financiële, materiële en logistieke steun. Voor meer info: www.pand57.be. Of neem contact op met sven@lampeke.be.

2. Financiële bijdrage

Je kan onze werking steunen door te storten op de rekening van Netwerk tegen Armoede, BE86 8939 4407 0450 met mededeling: 402 ’t Lampeke. Voor een gift van € 40,00 of meer (op jaarbasis) ontvang je een fiscaal attest. 
Zo kan je jouw bijdrage aftrekken van uw totaal netto inkomen. 
Vergeet dus niet jouw adresgegevens correct te vermelden bij het opstarten van de permanente opdracht.

Let op: sedert kort moet je (nieuwe wetgeving) ook je rijksregisternummer meegeven op de mededeling bij de bank, als je een fiscaal attest wil krijgen. Hartelijk bedankt

Meer info bij Karin Nelissen via karin@lampeke.be en mia@lampeke.be.

3. Een handen-uit-de-mouwen-dag

Geregeld bieden bedrijven of andere organisaties zich aan om met hun personeelsploeg een dag in Buurtwerk ’t Lampeke te komen werken. Dit zorgt voor een aangename vorm van teambuilding met een maatschappelijke en sociale dimensie. Dit kan heel diverse vormen aannemen: een klusjesdag in de kinderwerking, meehelpen bij de renovatie van het buurthuis, de groentetuin klaar maken voor de lente, helpen koken tijdens een grote activiteit, fietsen herstellen, ... . Voor Buurtwerk ’t Lampeke betekenen deze acties heel wat, omdat er op korte tijd heel veel werk verzet kan worden.

Voor meer info kan je terecht bij Lieven Verlinde, lieven.verlinde@lampeke.be.

4. Materiële steun

algemene vragen: lieven.verlinde@lampeke.be en 0477 75 23 73
 
Heb je materiaal of voedsel op overschot? Zaken, die je niet meer kan gebruiken en die nog van goede kwaliteit zijn. Neem steeds op voorhand via mail contact op met de verantwoordelijke en geef ook je contactgegevens door, zodat we snel en gemakkelijk terug contact kunnen opnemen.
 
Bij aankoop van producten (speelgoed, voeding, verzorgingsproducten) vragen we om dit zo veel mogelijk op een duurzame en eerlijke (fairtrade) manier te doen. De strijd tegen armoede voeren we immers niet alleen in Leuven en België. Ook in andere landen (overal in de wereld) hebben mensen recht op een eerlijk loon, moeten kinderen naar school kunnen gaan en is een gezonde leefomgeving van belang. Daarom deze expliciete vraag.
 
Speelgoedspeelgoed@lampeke.be. We vragen om enkel speelgoed te doneren in goede staat (of nieuw). Wij kiezen graag voor genderoverschrijdend speelgoed. We zijn vooral op zoek naar constructiespeelgoed (Lego, Duplo, houten blokken, ...), muziekinstrumenten, buitenspeelgoed, sport- en spelmateriaal, kinderboeken (prentenboeken en leesboeken), knutsel- en crea-materiaal, kleine speelgoeddieren en -auto's, verkleedkledij, gezelschapsspelen. Wij aanvaarden geen knuffels, puzzels, speelwapens en speelgoed op batterijen

Indien er een inzamelactie gebeurt vanuit een organisatie/school/vereniging, moet je op voorhand contact opnemen. Speelgoed kan enkel geleverd worden na afspraak. Het kan niet zomaar worden gebracht. We vragen ook om op voorhand het speelgoed zelf te controleren en zeker geen kapot of versleten materiaal mee te geven. Wij controleren het speelgoed op het moment dat het wordt gebracht en nemen het niet aan, als we het niet kunnen gebruiken.

Kledij: denbokal@lampeke.be. Wij hebben een kleine tweedehandswinkel 'den Bokal', waar wij deze kledij aan hele kleine prijsjes verkopen. Daarnaast gebruiken wij deze kledij ook voor alleenstaanden en gezinnen, die dit nodig hebben.
 
Babyspullen: heb je babyspullen? Dan vragen we je om contact op te nemen met Kirikou. Dat is een initiatief van Huis van het  Kind Leuven, met de steun van de stad Leuven. Wij werken hier nauw mee samen. kirikou@huisvanhetkindleuven.be en 016 27 24 90. 
 
Voeding? Andere vragen? Of een 'verzameling van materiaal'? Neem contact op met lieven.verlinde@lampeke.be.